Beauty health lifestyle

Haar uitval?!

Ik denk dat elke meisje/vrouw er wel bang voor is, haar uitval. Het is altijd weer even verschrikkelijk om na het kammen van het haar een hele pluk haar in je handen te hebben. Toch gebeurt dit vaak, maar voor sommige gevallen is er een logische verklaring voor.

  • Het is erfelijk. Het blijkt dat het grootste deel van de vrouwen met haaruitval erfelijk bepaald is. Deze boosdoener wordt dan veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Het kan bij zowel mannen en vrouwen voorkomen
  • Hormonen. Haaruitval kan ook veroorzaakt worden door een ander soort hormoon. Zo kan je haaruitval krijgen door de overgang, maar ook tijdens een bevalling.
  • Hoofdhuid. Het kan natuurlijk ook aan het de hoofdhuid liggen. Zo kun je een infectie hebben waardoor het haat uitvalt, je hoofdhuid kan dan beschadigen.
  • Voeding. Ook een slechte voeding kan zorgen voor haaruitval.  Dit kan dan komen door een te laag eiwit of ijzer. Zo is zwaar diëten niet goed voor je haar.
  • Medicijnen. Het kan ook zo zijn dat je aan speciale medicijnen zit. Sommige bijwerkingen kunnen haaruitval zijn.
  • Stress. Pas ook op met stress. Stress kan haaruitval veroorzaken!
  • Vitaminen. Een te veel of te kort aan een bepaald soort vitamine kan ook voor haaruitval veroorzaken.

IMG_3770Een tijd terug merkte ik dat ik ook last had van erge haaruitval. Ik wist niet wat ik moest doen. Haar is toch wel een heel belangrijk deel uit het leven. Het zorgt voor uitstraling, voor wie je bent.

Ik zelf wist echt niet waar mijn haaruitval vandaan zo komen. Dus ik ging naar de huisarts. Die vertelde mij dat je haar pas heel laat reageert op iets. Dus stel jij hebt NU heel erg veel stress, dan zal zou haar daar pas een half jaar later last van hebben. Dus ik ging bij mij zelf nadenken wat ik een half jaar geleden anders deed dan normaal. Ik kon maar niks bedenken.

uiteindelijk bleek het iets heel anders te zijn dan gedacht. Ik had een beetje last van hoofdschilvers (roos). Blijkbaar kan dit ook heftige haaruitval veroorzaken, I didn’t know! Ik kreeg een speciale shampoo om mijn haar te wassen, en ik kan blij verrast zeggen dat er al iets verschil te merken is. Natuurlijk verliest een gemiddeld persoon ook echt veel haren per dag, dus daar moet je wel altijd op letten.

 

Ik hoop dat ik misschien nu wat mensen geholpen heb die net zoals ik niet weten waar ze moeten zoeken,

xox Iris

 

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: