Beauty review

Essence – X-MAS FACTORY

Kerst is mijn favoriete tijd van het jaar. Niet alleen door het lekkere eten en de sfeer. Ook door de prachtige kerstcollecties die merken weer uitbrengen. Waaronder Essence met de x -mas factory collectie!

Het eerste wat mij opviel zag ik een prachtige oogschaduwpalette. Niet alleen was de vorm heel apart, ook de kleuren . De palette heeft zowel nude tinten, als goud en groen tinten.

IMG_6116 IMG_6121

De kleuren zijn allemaal shimmer. Maar als ik ook aan kerst denk, denk ik aan glimeers en shimmers. Het enige wat ik dan nog mis in een oogschaduw palette is de matte crease kleur. Maar voor de rest vind ik het een hele speelse mix. De swatches zijn ook prima, precies wat ik van essence zou verwachten. De shimmer doet niet zijn recht op de foto, want die is echt prachtig.

IMG_6906 IMG_6907

Als eerst heb ik deze goud met groene look gemaakt. Ik vond de pigmentie op de ogen prima. Ze waren niet in 1 keer super gepigmenteerd, maar je kon de kleuren prima opbouwen. De goude kleur was wel minder dan de groene kleur. Maar dat zie je vaak met lichte en donkere kleuren. Het zijn wel echt typische kerst kleuren, leuk!

IMG_6122

Ook zit er een prachtige goude eyeliner in deze collectie. Ik zat er al helemaal over na te denken dat je deze eyeliner perfect kunt combineren met de oogschaduw palette uit dezelfde collectie…Wat ook wel de bedoeling is denk ik. Verbazing wekkend had ik nog geen goude eyeliner, ben blij dat ik hem heb kunnen toevoegen aan mijn collectie.

IMG_6119

Oeh, I like! Ik vind de pigmentatie heel erg mooi. Heel goed dekkend en goed zichtbaar. Ik was een beetje bang dat de kleur zou wegvallen met mijn lichte huid. Maar dit was gelukkig totaal niet het geval!

IMG_6910 IMG_6909

Daarnaast wou ik heel graag een look maken met de goude eyeliner. Ik vind het altijd zo leuk om met eyeliner te spelen! Hij stelde mij ook zeker niet teleur. De pigmetie is prachtig. De aplicator is wel wat anders dan wat ik gewend ben. Maar opzich prima mee te werken. Voor oogschaduw heb ik de roze kleuren uit de palette gebruikt.

IMG_6117

En wat maakt een collectie nou echt helemaal af? Een goede contour kit! Dit kitje vind ik er echt super schattig uizien, maar ik hou ook van strikjes. De ene kant is een contour kleur, en de andere kant is een highlighter.

IMG_6120

De swatches zijn niet geweldig. Wat ik best fijn vind met de bronzer, subtiel. De highlighter valt echter weg. Hij is bijna niet zichtbaar op mijn huid, wat ik jammer vind. Ik hoop dat hij op mijn gezicht toch wel iets beter zichtbaar is. De bronzer heeft een koele ondertoon waardoor je goed kunt shapen. De bronzer heeft verder geen shimmer.

IMG_6911

Ik vind eigenlijk de hele collectie wel heel mooi. Misschien had de oogschaduw net iets meer pigmentatie gemogen, en de highlighter van de contour duo of lichter, of glimmender. De lichte kleur zag je namelijk helemaal niet terug op mijn huid. Ik ben in iedergeval wel blij dat ik nog een paar items heb weten te scoren van deze kerst collectie.

Ik heb de collectie gekocht bij de kruidvat.

Eyeshadow palette € 3,99
Contouring palette € 3,39
Liquid gold eyeliner €2,89

xoxo

 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Brittney

    Die eyeliner is zooooo mooi

    18 december 2016 at 12:59 pm
  • Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: